لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد
آدرس
ایمیل
ساعت اداری
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از یزد؛ عباس باروتکوب زاده دانشجوی ورودی ۹۵ رشته مهندسی کامپیوتر پردیس مهریز است. او و چند تن از دوستانش برای حل مشکل رفت و آمد خود از شهر یزد به محل تحصیل استارت آپی ایجاد کردند که منجر به شکل گیری یک شرکت و در نهایت حل مساله شد.
باروتکوب زاده در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از یزد؛ گفت: این ایده بر اساس وجود مشکلی در سیستم حمل و نقل پردیس مهریز شکل گرفت که بعداً فهمیدیم در دانشگاه های دیگر هم که با مرکز شهر فاصله دارند چنین مشکلی وجود دارد. چون جمعیت دانشجویان پردیس مهریز کم بود و دانشجویان در ساعات متفاوتی کلاس داشتند باعث می شد یک سرویس اتوبوس عملاً تکمیل نشود.
وی ادامه داد: برای حل این مشکل اگر بخواهیم یک اتوبوس بگیریم که هر روز بین دانشگاه و یزد رفت و آمد داشته باشد، هم هزینه ها بالا می رود و هم مسائل زیست محیطی ایجاد می کند. لذا دریافتیم که اگر آمار دقیقی از ساعت کلاس و رفت و آمد هر کسی داشته باشیم می توانیم برنامه تردد اتوبوس را نیز تنظیم کنیم.
وی گفت: برای اجرای این ایده استارت آپ سامانه رزرواسیون سرویس اینوباس (Eno bus) شکل گرفت. همچنین شرکت Asam (آسام) را راه اندازی کردیم که بنده به عنوان مدیر عامل انتخاب شدم و سایر اعضا شامل سعید پور محمدعلی، مجتبی حاجی حسینی، ابوالفضل شاهدیان و امین رییسیان نیز از اعضای این شرکت بودند.
باروتکوب زاده عنوان کرد: تصمیم بر این شد که چون رشته بچه ها مهندسی کامپیوتر بود طبق توانایی و تخصص خودشان یک سایت راه اندازی کنیم، در این سامانه افراد از بین ایستگاه ها و ساعت هایی که موجود است، گزینه مد نظر خود را انتخاب کرده و سامانه محاسبه می کند که چه تعداد افراد رزرو انجام داده اند و به راحتی این مشکل حل می شود.
وی با اشاره به سایر مشکلات سیستم قبلی بیان داشت: سیستم سنتی که تا قبل از این وجود داشت این بود که افراد ثبتنام میشدند و پولشان را می پرداختند و از طرف دیگر یک سری اتوبوس را در نظر میگرفتند و هزینه اتوبوس ها به اضافه سود خود را بر تعداد متقاضیان تقسیم می کردند و پول نسبتا زیادی را از دانشجویان گرفتند. چون در این شیوه صندلی های خالی را هم به حساب دانشجویان می گذاشتند و برایشان مهم نبود که اتوبوس ها خالی باشد یا نه. از طرف دیگر هم اگر دانشجویان چند روزی از اتوبوس استفاده نکنند هزینه را از قبل داده اند و این مسائل باعث می شود که هزینه آن ها افزایش پیدا کند.
مدیر عامل شرکت آسام اذعان داشت: پیش از این درگیری میان خانواده ها و رانندگان زیاد بود. راننده ها هم برای حساب و کتاب خود دچار مشکل بودند. اما ما یک نرم افزار محاسباتی برای راننده ها ایجاد کرده ایم که کارشان را بسیار راحت تر می کند. قبلاً رانندگان آمار دقیقی از اینکه فردا چه تعداد دانشجو و در چه ایستگاهی منتظر هستند، نداشتند. اما با راه اندازی این سامانه تمامی این مشکلات مرتفع شد. در واقع این سامانه کمکی برای راننده های شهرستان مهریز و موجب اشتغال آنان بود.
باروتکوب زاده بیان داشت: علاوه بر آن سامانه که یک سالی است که به صورت آزمایشی استفاده میشد، دستگاهی طراحی شده که مراحل ثبت اختراع را می گذارند. با استفاده از این دستگاه دانشجو با کارت مخصوصی احراز هویت می شود.
وی در تشریح مزایای استفاده از این سامانه گفت: برای آن دسته از دانشجویانی که به هر دلیلی سفر خود را رزرو نکرده اند، این امکان را گذاشته ایم که به صورت روز فروش خریداری کنند. همچنین در صورتی که برای سفر رزرو شده متقاضی وجود داشته باشد در صورت انصراف می تواند درصدی از پول خود را پس بگیرد.
مدیر عامل شرکت آسام بیان داشت: برای درآمدزایی این سیستم چند راه حل وجود دارد. یکی این که می تواند ارزش گذاری و به طور کامل واگذار شود.راه حل دوم این است که می توانیم مشارکتی کار کنیم. یعنی به ازای هر رزرو مقدار کمی کارمزد از پیمانکار اخذ کنیم. وسعت بازار هم با توجه به وجود موارد اینچنینی در سطح کشور زیاد است. همچنین این کار نرخ بازگشت سرمایه و سود خوبی هم دارد.
وی با تاکید بر لزوم تلاش برای حل مشکلات به جای انتقاد مداوم عنوان کرد: ما خودمان برای مشکلی که بر سر راهمان وجود داشت راه حل ارائه دادیم، خودمان شرکت ثبت کردیم تا بتوانیم قانوناً با دانشگاه کار کنیم، خودمان سیستمی برای حل این معضل طراحی کردیم. از طرف دیگر دانشگاه هم به دانشجویان خود اعتماد کرد و نتیجه این مشارکت و تعامل حل معضل برای بسیاری از دانشجوان پردیس مهریز بود.
باروتکوب زاده ادامه داد: اگر چشمانمان را باز کنیم، مشکلات محیط اطرافمان را ببینیم و بنابر تخصصی که داریم راه حل ارائه بدهیم می توانیم بسیاری از مشکلات پیرامون خود را رفع کنیم.
منبع: خبرگزاری علم و فناوری از یزد